LCD та AMOLED. Все про дисплеї

Все про дисплеї з технологією AMOLED

Все о дисплеях AMOLED

В якості світловипромінюючих елементів AMOLED використовуються органічні світлодіоди, а для їх управління береться активна матриця з тонкоплівкових транзисторів (TFT). Завдяки яскравості, AMOLED-дисплеї чудово підходять для використання в тачскринах (нині використовується просунута версія Super AMOLED). Однак така технологія має свої недоліки: неможливо створити дисплей великого розміру за розумні гроші, а також незбалансованість кольорів.

Вже не перший рік деякі флагманські смартфони використовують замість LCD-панелей технологію AMOLED. Провідні виробники відзначають, що вона дозволяє не тільки поліпшити якість картинки, що передається, але і дуже істотно підвищити час автономної роботи пристроїв. Взяти хоча б компанію Samsung, яка на базі AMOLED-технологій інтегрує у своїх пристроях функцію Always-On Display. Завдяки їй деякі елементи, що відображаються на екрані, тепер абсолютно не споживають енергію батареї.

Технологія AMOLED все активніше починає використовуватися в різних пристроях. Її нерідко можна зустріти в сучасних телефонах, лептопах, смарт-годинниках і навіть телевізорах. Зростаючий попит, своєю чергою, рано чи пізно знижує вартість виробництва AMOLED-панелей. Нещодавно стало відомо, що виробництво AMOLED-дисплеїв тепер обходиться навіть дешевше, ніж виробництво LCD-панелей.

Аналітична компанія IHS Technology у своєму останньому звіті вказує, що вартість виробництва LTPS LCD- та AMOLED-дисплеїв для 5-дюймових Full HD-пристроїв у першому кварталі цього року склала 14,6 та 14,3 долара відповідно. І це перший випадок в історії, коли технологія AMOLED почала обходитися у виробництві дешевше, ніж технологія LCD.

Фірма GSM Сервіс виконує заміну дисплеїв AMOLED у Полтаві.

 

Останні статті

Діагностика мобільних телефонів у Полтаві

Діагностика мобільних телефонів у Полтаві

Відповіді на питання щодо діагностики мобільних телефонів

Акумулятори для Xiaomi

Нове надходження акумуляторів

Нове постачання акумуляторів для мобільних телефонів Xiaomi

Оригінальні акумулятори iPhone

Поповнився асортимент оригінальних АКБ iPhone

Акумулятори В наявності Заміна протягом 20 хвилин

Надходження нових дисплеїв

Нові надходження на склад акумуляторів та дисплеїв iPhone та Samsung

Поповнився запас запчастин та акумуляторів для всього модельного ряду телефонів iPhone

Залишилися питання чи хочете замовити ремонт?

Залиште свій номер телефону, і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом для з'ясування питань, що Вас цікавлять.

Telegram